Påfyll av fuktighet til sommerhuden

Sommeren er på hell og huden kan føles litt tørr etter mye sol og saltvann, samt vind og vær gjennom sommeren. Med gode produkter til hyggelige nettpriser er det både raskt og rimelig å preppe huden og gjøre den klar for innesesongen.

Rens
Grunnlaget for sunn og frisk hud starter med eksfoliering. Vi har et bredt utvalg peeling og skrubb for både ansikt og kropp som ideelt sett kan brukes 1-3 ganger i uken hele året. Mange er redd for å skrubbe av seg brunfargen, men fakta er det motsatte. En skrubb fjerner døde hudceller og etterlater en jevnere og freshere hudtone. Ved hjelp av peeling kvitter du deg med gustne, døde hudceller og gir huden din ny glød. Resultatet er at brunfargen går dypere og at du øker blodsirkulasjonen i huden, i tillegg vil dine andre gode produktene trenge lenger inn i huden for bede virkning.

Hva bør du velge?
Det finnes i tre hovedinndelinger av skrubb og eksfoliering: mekanisk, kjemisk og enzymbasert. Utvalget blant mekaniske produkter er størst og er også den vanligste måten å fornye huden på hjemme. Disse produktene fjerner døde hudceller ved hjelp av fysiske korn fra naturlige ingredienser fra salt, sukker, havre eller mandler. Du vil kjenne at 7 Day Scrub Cream fra Clinique jobber i det du masserer huden lett. De mekaniske skrubbene er spesielt egnet for kroppen. Coconut Exfoliating fra BodyShop har en herlig duft av tropisk sommer som gir en perfekt start på en sommerdag.

 

Kjemisk peel inneholder fruktsyrer som glykolsyre, melkesyre, salicylsyre eller trickloreddiksyre. Konsentrasjonen av syrer er lavere i hjemmeproduktene enn i en hudpleiesalong, men det er likevel viktig å følge bruksanvisning og lese eventuelt pakningsvedlegg nøye. Produkter som Dermalogica Multivitamin Thermafoliant løser om bindingene mellom de døde hudcellene i tillegg til å gjenoppbygge nye hudceller.

Ved hjelp av enzymer kan du la produkter som Glo Therapeutics Sensitive Enzyme jobbe mens du gjør andre ting, med en virketid på 10-15 minutter (varierer fra produkt til produkt) kan produktet virke mens du for eksempel barberer eller vokser leggene eller lar hårkuren virke. Enzymene løser opp bindingene mellom de døde hudcellene, og vanlige enzymer i kosmetikk er keratinaser om papain og bromelin fra frukt.

OBS til Når du skal skrubbe ansiktet må du ikke være hardhendt. Det er i tillegg veldig viktig å bruke et skrubb-produkt som ment for ansiktet. Eksfoliering ment for kroppen har nemlig grovere korn enn hva som egnet for ansiktet, og du vil kunne skrape opp huden. Fukt i tillegg ansiktet først for mer skånsom behandling.

Tilfør fuktighet
Etter peelingen er det viktig å tilføre huden rikelig med fuktighet gjennom serum og en god fuktighetsmaske! Til ansikt har vi en rekke gode produkter.
Våre serum og oljer, som Matis Reponse Jeunesse er en av våre bestselgere og påføres enkelt under din dag eller nattkrem. Blant våre dagkremer som tilfører mye fuktighet er AvantAge Jeunesse fra Matis et godt valg sammen med serumet og da spesielt om du er over tretti år eller eldre.

Til kroppen
Påfør gjerne krem eller olje når huden fremdeles er fuktig for å binde fuktigheten for ekstra boost til huden. Kroppsolje fra L:A bruket med nydelig lukt av villrose og jojoba som er perfekt for deg med tørr hud. Ellers er Green Tea Honey bodylotion fra Elizabeth Arden en av våre bestselgere. Med praktisk og stor krukke og deilig duft av grønn te er hele kroppen fresh for nye utfordringer.

Blek? – No worries!
Har du ikke rukket å bli så brun i løpet av sommeren - fortvil ikke. Bare armer og legger avslører vår bleke kropp, men her det er lov å jukse med lett selvbruning. Det finnes mange gode produkter i dag som hverken gjør deg oransje av eller lukter avslørende selvbruning. Flere av produktene er en blanding av bodylotion og selvbruning. Glow Body Milk fra Decleor gir et jevnt og gradvis resultat. Volia! og du klar for å gå på jobb. 

Ikke glem solbeskyttelse
Det viktigste har vi spart til slutt, nemlig solbeskyttelse. Selv om sommerferien er over er det viktig å beksytte seg mot solen. Våre solkremer til ansikt har gjerne høy faktor, og det er en grunn til dette. Slapp av, du blir brun uansett. Fordelen med å være flink med å bruke høy faktor er at du unngår solskader og rynker, noe du vil være glad for i senere livet.

Trendy sensommer

Solbriller er ikke bare trendy og fint, ikke minst tar de godt vare på øynene dine. Visste du at man kan utvikle grå stær av sterkt sollys? På samme måte som at huden aldres tidlig av UV-lys vil også netthinnen ta skade av solen om den ikke beskyttes. Våre solbriller har gode glass som beskytter øynene.

Prøv Wayfarer med nye, polariserte glass og du vil oppdage verden på nytt. Polariserte glass er perfekte til sjøs og fjells da du unngår skarpt gjenskinn og refleksjon fra overflater at treffer øyet. Med slike glass vil kun vertikalt lys slippe gjennom, en forskjell du vil merke. 

 

Lik oss på Facebook

Gå ikke glipp av de beste tilbudene!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær blant de første til å motta informasjon om gode tilbud og spennende nyheter.