Får du nok støtte under trening?

Ulike aktiviteter krever ulike sports-BHer, og du bør finne riktig støtte til din type trening og din kropp. Og feil Sports-BH kan ha større effekten på brystene våre enn vi er klar over. Fysiske plager som smerter i bryst, skuldre, nakke og rygg kan være forårsaket av feil BH. I tillegg kommer hengepupper, lavere prestasjoner og pinlige situasjoner ved bruk av feil Sportstopp.

 - Kari Traa er et merke av og for jenter, og vi har tatt sports-BHen på alvor, forteller markedssjef i Kari Traa, Sissel Himle. 

Kari Traa tok på seg oppdraget, og etter to års studie av jenters behov, i samarbeid med forskere ved Portsmouth, har sportsmerket utviklet seks nye spesial-BHer som støtte alle aktive jenter. Les mer om studiet. (Http://www.port.ac.uk/department-of-sport-and-exercise-science/research/breast-health/)

INGEN NATURLIG STØTTE

I følge bryst-forsker Dr. Joanna Scurr har pupper ingen naturlig støtte under aktivitet. Brystene beveger seg betydelig under aktivitet dersom de ikke får støtte. Under studiet fant man ut at puppene kan bevege seg hele 21 cm under en økt med mye bevegelse som jogging og aerobic. I snitt er det snakk om 15 cm bevegelse for en kvinne med normal størrelse på puppene.

Pupper mangler muskler og det er kun huden og brystvev som holder dem oppe, disse er ikke sterke nok alene til å motarbeide tyngdekraften og holde brystene på plass. Resultatet er at bindevevet strekker seg, og puppene begynner å henge, forteller Scurr. 

SMERTER I BRYSTENE

En gjennomsnitts pupp veier rundt en halv kilo, og det vil si at du har 1 kilo kroppsmasse som er konstant bevegelse når du er i aktivitet.

- Uten riktig støtte kan det være smertefullt, sier Scurr.  

I følge undersøkelsen opplever rundt 50 % av kvinnene smerter når de har menstruasjon, noe som skyldes hormonell endring i brystet, og hele 15% av engelske kvinner opplever kontant smerte i brystene og dette er før det er snakk om aktivitet.

- Hvis du i tillegg trener, og vi vet at 70% av oss bruker feil sports-BH, vil påkjenningen brystene får under trening nesten doble smerte relatert til brystenes bevegelse under aktivitet, sier hun.

En gang hengepupp, alltid hengepupp

Når vi ser bort fra ubehag og smerter rundt feil BH er det andre negative resultat av å ha feil sports-BH, slik som at brystene begynner å henge dersom de ikke får nok støtte.


- Brystes egenvekt alene på rundt en halv kilo vil strekke bindevevet i brystene som etter hvert ikke vil kunne trekke seg sammen til sin opprinnelige form, og resultatet er hengepupper, forklarer Scurr.

Det samme gjelder huden som kan strekke seg hele 80% utover sin normale lengde. Og da vil den ikke kunne reversere til sin opprinnelige fasong igjen, og du vil se skader på huden.

GI STYRKE TIL DAMENE

Med denne undersøkelsen lagt til grunn har Kari Traa hatt én oppgave for øyet, å få jenter til å føle seg mer komfortable i sin aktive livsstil uten å kjenne begrensing på grunn av brystene.

-  Vi har utviklet seks ulike sports-BHer, med ulike egenskaper som forhåpentligvis dekker alle jenters individuelle behov. Sportstoppene har fått navn etter kvinnelige, norrøne guder, som har superkrefter I følge mytologien. Navnene er gitt i håp om at jentene skal få ut sine egne superkrefter under trening.

INGEN BH PASSER ALLE

Markedssjefen utdyper at det finnes ikke én BH som passer for alle, og derfor har Kari Traa laget en BH-guide slik at du lettere skal finne rett sports-BH for deg.

I guiden vil du kunne kjenne igjen din kroppsfasong og finne rett sports-BH for deg. Du kan i tillegg velge ut i fra din idrett og få tips over hvilken BH du burde benytte på trening.

Den sports-BH-en du har i liggende i skapet er muligens ikke rett lenger. Vektøkning og vektreduksjon, menstruasjon og graviditet og ikke minst årenes gang gjør ast dine bryster endrer seg gjennom livet, presiserer Scurr. – Trolig er det på tide å investere i en ny sports-BH.

 

SPORTS-BH GUIDEN I KORT VERSJON

MAKSIMAL STØTTE: Driva og Idunn 

Treningsformer som jogging, fotball, aerobic og CrossFit krever svært god bryststøtte. Har du i tillegg store bryster, er det superviktig å velge en BH med maksimalt hold.

MEDIUM STØTTE: Ness 

Sykling, dans, ski og vektløfting er treningsformer som krever medium støtte. Her utsettes brystene dine for mindre hopp og sprett, men likevel er det viktig å holde dem på plass for å kunne prestere og ha det gøy uten at de kommer i veien.

LETT STØTTE: Var

Yoga, Pilates og andre former for «soft» trening krever en sports-BH som gir deg bevegelsesfrihet, mye komfort og lett bryststøtte.

 

Lik oss på Facebook

Gå ikke glipp av de beste tilbudene!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær blant de første til å motta informasjon om gode tilbud og spennende nyheter.